Toyota’dan Çok Modelli Geri Çağırma Toyota’dan Çok Modelli Geri Çağırma

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılına ait su ürünleri üretim verilerini yayımladı. Verilere göre, toplam su ürünleri üretimi bir önceki yıla göre yüzde 7,6 azalarak 933 bin 194 ton olarak kayıtlara geçti.

Üretimin dağılımında en büyük payı yüzde 61,8 ile yetiştiricilik ürünleri oluşturdu. Avcılıkla elde edilen ürünlerin oranı ise yüzde 38,2 seviyesinde kaldı. Avcılık yoluyla elde edilen deniz balıkları toplam üretimin yüzde 31,1’ini oluştururken, diğer deniz ürünleri yüzde 3,5, iç su ürünleri ise yüzde 3,6 oranında gerçekleşti.

Avcılıkta Düşüş, Yetiştiricilikte Artış

Toplam üretimde avcılık yoluyla elde edilen miktar 356 bin 70 ton olurken, yetiştiricilik üretimi 577 bin 124 tona ulaştı. Deniz ürünleri avcılığı 2024 yılında yüzde 23,3 oranında azaldı. Buna karşın iç su ürünleri avcılığı yüzde 0,2 oranında sınırlı bir artış gösterdi.

Avlanan deniz balıkları arasında hamsi yine ilk sırada yer aldı. 153 bin 175 tonluk avla zirvede yer alan hamsiyi, 49 bin 278 ton ile palamut ve 17 bin 818 ton ile sardalya izledi.

Alabalık, Levrek ve Çipura Yetiştiricilikte Öne Çıktı

Yetiştiricilik üretimi önceki yıla göre artış gösterdi. Bu kapsamda denizlerde 405 bin 742 ton (%70,3), iç sularda ise 171 bin 382 ton (%29,7) üretim yapıldı. İç sularda en çok yetiştirilen tür 170 bin 905 ton ile alabalık olurken, denizlerde 165 bin 55 ton levrek ve 155 bin 279 ton çipura üretimi gerçekleşti.